Praktische informatie


Wachttijd

De wachttijd is op dit moment ongeveer 6 weken (bijgewerkt 19-09-2024). Er is geen wachttijd tussen intake en start behandeling.  De praktijk is geopend op maandag, dinsdag, woensdag (9-17) en donderdagochtend (9-13). 


Generalistische BGGZ 
Van de Ven Psychologie biedt zorg in de Generalistische Basis GGZ, wat betekent dat ik tot maximaal 20 gesprekken heb met cliënten. Mocht al bij aanvang helder zijn dat een langere behandeltijd nodig of nuttig lijkt, dan is hulp vanuit de Specialistische GGZ geïndiceerd en help ik je bij de aanmelding daartoe.  Mocht je al bij mij in behandeling zijn en er ontstaat  een crisissituatie, dan kun je op mijn werkdagen contact met me opnemen. Mocht je me niet (tijdig) kunnen bereiken, dan kun je tijdens kantooruren contact opnemen met je huisarts of buiten kantooruren met de huisartsenpost.


Waarneming en samenwerking
Bij langdurige afwezigheid/vakantie zorg ik, indien nodig, voor waarneming door een gekwalificeerde collega. Vaker is de verwijzer/ huisarts degene bij wie je terecht kunt in mijn afwezigheid. Ik werk, indien nodig, samen met andere collega's en disciplines. Dit wordt intercollegiaal overleg genoemd. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan intervisie.


Informatie voor verwijzers
Bij Van de Ven Psychologie wordt psychologische zorg geboden binnen de Generalistische Basis GGZ. Ook particuliere behandeling is mogelijk als klachten niet vallen binnen het kader van de ZVW. Behandeling in de Specialistische GGZ is niet mogelijk. Ik werk zonder contracten met de zorgverzekeraars.

Consultatie
Ik werk graag samen met u en uw POH-GGZ. Voor consultatie of een vooraanmelding kunt u contact (contactformulier, email of telefoonopnemen. Dit kan ook beveiligd via Zorgdomein of Siilo. U kunt uiteraard ook uw patiënt adviseren zelf contact met mij te zoeken.

Verwijsbrief
Middels zorgdomein kunt u een cliënt direct bij me aanmelden. Zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) een behandeling in de Generalistische Basis GGZ alleen als de verwijsbrief de volgende onderdelen bevat:

  • Naam, praktijkadres, AGB-code en handtekening van de verwijzend arts
  • Naam, adres en polisnummer van de patiënt
  • Datum van de verwijzing, voorafgaand aan de intakedatum
  • Een expliciete aanduiding dat u verwijst naar de Generalistische Basis GGZ
  • (Het vermoeden van) een expliciet benoemde DSM-5 stoornis

Kindcheck
Als zorgaanbieder ben ik verplicht om een kindcheck uit te voeren bij aanwezigheid van kinderen in de thuissituatie. Een kindcheck houdt in dat ik met de cliënt bekijk hoe het gaat in de thuissituatie. Volgens de Wet verplichte meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld moet sinds 1 januari 2019 een behandelaar melding maken bij het vermoeden van problemen op dit gebied. Voor meer informatie: www. rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld/meldcode


Algemene en betalingsvoorwaarden
Wanneer je je aanmeldt ga je akkoord met de algemene en betalingsvoorwaarden van Van de Ven Psychologie.
Hier vind je de algemene en betalingsvoorwaarden van Van de Ven Psychologie